MENÜ
GÖRÖMBÖLYI NÉPDALKÖR  

                                                                                                                                                                                                                            

1990

Január 31-én Öregek Napja Görömbölyön. Áprilisban fellépés Budapesten a Citerabarátok Klubja rendezvényen. November 10-én Dalos Találkozó Tállyán, ahol "Arany" minősítést kapott a népdalkör.

 

1991

Februárban  részvettünk a Mezőzomboron megrendezett Népdalkörök Találkozóján. Június 4-én a Miskolci Könyvnapokon léptünk fel. Július 15. V. Dalos Találkozó Fűzéren, ahol "Kiváló" minősítést értünk el. Augusztus 20-án Szent István napi ünnepség Szirmabesenyőn.

 

1992

Februárban fellépés az Öregek Napi ünnepségen. Május 23. Amatőr Gála Miskolcon, itt "Jó" eredményt értünk el. Ismét szerepeltünk a Miskolci Könyvnapokon, majd a Miskolci Helyi Ipari Kiállítás és vásár fénypontját emeltük műsorunkkal. Szeptemberben részt vettünk a Kisgyőri, Szirmabesenyői és Görömbölyi Szüreti Napokon. Decemberben a Vasas Művelődési Központban és a Technika Házában léptünk fel.

 

1993

Februárban az Öregek Napi fellépés. Majd április 30-án a Görömbölyi pincesoron és Szirmabesenyőn a Majálison énekeltünk. Június 12-én Fűzéri Dalos Találkozó, 31-én Országos Görög Katolikus Ifjúsági Találkozó Görömbölyön. Augusztus 20-án szereplés a Diósgyőri Várban. A Görömbölyi Ősz három napos ideje alatt vendégeink volt a Mezőzombori és a Fűzéri Népdalkör. Októberben Szüreti felvonulás Szirmán. Novemberben a Szövetkezeti Országos Pávaköri Találkozó Gyöngyöstarjánban, ahol "Ezüst" minősítést értünk el. Decemberben szereplés Szirmán a Szociális Otthonban, valmint a Megyei Népdalköri Találkozón.

 

1994

Februárban nem maradhat el a helyi Öregek Napi szerplésünk. Áprilisban felléptünk Szikszón, augusztusban Budapesten a Mezőgazdasági Múzeum előtti téren. Szeptember 16-17, a Görömbölyi Ősz rendezvényét színesítettük műsorunkkal, ahol vendégünk volt a Kisgyőri Népdalkör és az Avasi Nyugdíjas Klub tagjai. Karácsonyi műsor a miskolci Szociális Otthonban, valamint a Vasas Művelődési Központban.

 

1995

Februárban nem maradhat el az Öregek Napi fellépésünk. Márciusban kirándulás Szlovákiába, Kassa-Eperjes-Bártfa-Bártfafürdő-Szvidnyik. Áprilisban fellépés a Szociális Otthonban, Majális a görömbölyi pincesoron. Májusban fellépés a Miskolci Napok rendezvényén az Erzsébet téren. Szeptemberben kirándulás Gyulára, ahol a strandon szórakoztattuk a fürdő vendégeket.

Szeptember 16-17. Görömbölyi Ősz, fellépés a rendezvényen. Szeptemberben a Miskolci Sportcsarnokban, decemberben a Szociális otthonban szórakoztattuk dalainkkal a közönséget. Karácsonykor a Görömbölyi Görög Katolikus templomban énekeltünk.

 

1996

A januárt egy kis szórakozással, pótsziveszterrel kezdtük, majd a Görög Katolikus Templomban énekeltünk . Február 1. Öregek Napja a Művelődési Házban, majd egy Takarékszövetkezeti közgyűlésen énekeltünk. Júniusban kirándulás Kecskemétre, Ópusztaszerre, Szegedre és Gyulára. Augusztus 19-én fellépés a Diósgyőri Várban, 24-25-én a bogácsi strandon, persze meg is mártóztunk a strandon. Szeptember 13-15, Görömbölyi Ősz, 28-án Szüreti felvonulás Kisgyőrben, valamint Szüreti Nap Mályiban. Októberben pincebuli a HCM Klubjával. Decemberben Karácsonyi Műsort adtunk a Szociális Otthonban és a Miskolci Börtönben.

 

1997

Februárban fellépés a Görömbölyi Idősek napján és a Sajóbábonyi Öregek Otthonában. Május1-én Majális a görömbölyi pincesoron. Áfész Nyugdíjas találkozó májusban és kirándulás a Mályi tóhoz. Július 13. Fűzéri Dalostalálkozó, ahonnan "Arany" éremmel tértünk haza.

Még ebben a hónapban felléptünk a Csanyiki Majális Parkban. Szeptember 12-14. Görömbölyi Ősz, 14-én Dalostalálkozó Egerben. Októberben Szüreti felvonulás Mályiban. December 17 kirándulás Hejce-Hernádcéce községekbe, ahol a helyi templomban énekeltünk.

 

1998

Február 12. Idősek Napja Görömbölyön, jelmezbál az iskola tornatermében. Születésnapi ünnepség a Csülökcsárdában, 18 éves a Népdalkör. Március 21 kirándulás Budapestre. Május 1, Majális a pincesoron, vendégszereplés a Hejőcsabai Iskolában. Május 9-20 között takarítás az újjá épített közösségi házban. Július 19-én rádiós szereplés a Miskolci Promenádon, 25-én fellépés Cserépváralján. Augusztus 10. Égervölgyi kirándulás, majd Szekszárdra és Tolnamőzsre, ahol felvonuláson vettünk részt és természetesen dalainkkal szórakoztattuk a nagyközönséget.

 

Szeptember 6-án Dalostalálkozó Egerben. Szeptember 10-13 Görömbölyi Ősz, 15-én fellépés a Vörösmarty Művelődési Házban, 25-én a sajóbábonyi Öregek Napján énekeltünk. November végén Népdalkörök Adventi Találkozója Oroszlányban, december 19-én Karácsonyi Koncert-Pásztorjáték a Görömbölyi Közösségi Házban.

 

1999

Január 28. Öregek Napja Görömbölyön.

20 ÉVES A GÖRÖMBÖLYI NÉPDALKÖR

Február 6-án megünnepeltük népdalkörünk fennállásának 20. évfordulóját, mely nagyon bensőséges és megható volt, mivel mindenki ott volt, aki a húsz év alatt énekelt a népdalkörben. Köztünk volt alapító karnagyunk, Engi István is. Sokat köszönhetünk vezetőnknek, Szabó Bélánénak, Marikának, aki 17 éve vezet bennünket ezen a sikeres úton.

Március 15. Nemzeti Ünnep a Szolártsik téri kopjafánál. Május 8, Miskolc városnapi ünnepség a Népkerti Vigadóban. Június Borsodi Fonó a Diósgyőri várban, július 3-án "Kiváló Arany" minősítés Taktaszadán.

Augusztus 21-22. kirándulás  Boldogkőváralja, Telkibány, Pálháza, Bózsva, Kőkapu és Fűzérradvány, a Károlyi kastélyba, Fűzéri fellépéssel, ahol szólistánk, Pozsa Sándorné Gizike "Ezüst" minősítést kapott egyéni kategóriában. Szeptember 17-18-19. Görömbölyi Ősz és Kisgyőri Szüreti Vígságokon énekeltünk. Október 16-17 kirándulással egybekötött fellépés Szécsényben. Októberben a Bársony jános úti és Szentpéteri kapui Öregek Otthonában szerepeltünk. November 19. Bartók Béla Művelődési otthonban szórakoztattuk az ÁFÉSZ nyugdíjasait. December18. Karácsonyi koncert a Közösségi Házban, valamint a Mésztelepi Idősek Otthonában. 31-én Ó-év búcsúztató a Szent Rita házban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet