MENÜ
GÖRÖMBÖLYI NÉPDALKÖR  

















                                                                                                                                                                                                                            

 

2010

Öregek Napja február 04-én a Közösségi Házban. Március 15. Mise és koszorúzás a Nemzeti Ünnepünkön. Június 5, Egerben "Kiemelt Nívódíj" -at szereztünk. Másnap fogadtuk szlovák és lengyel vendégeinket, 16-án a Martintelepi Juniálison énekeltünk. Szeptember 17-18-19. a Görömbölyi Ősz rendezvényen szórakoztattuk a közönséget. November 13-án ismét Eger, ahonnan újra a "Kiemelt Nívódíjjal" tértünk haza. November 19, koszorúzás és megemlékezés a Sissy szobornál, majd másnap a Martintelepen az őszi rendezvényen léptünk fel. November 27-én Andrásnapi Disznótoros, mely nagy sikert aratott a vendégek és meghívottak körében, itt is szereplésünkkel emeltük a nap szinvonalát. Karácsonyi Műsort adtunk a Közösségi Házban, majd az Avasi Öregek Otthonában.

 

2011

Január 22. I. Forraltbor és tepertő nap, mely nagy sikert aratott, bordalokkal léptünk szinpadra. Február 6. Öregek Napja Görömbölyön, március 15. koszorúzás és megemlékezés Nemzeti Ünnepünk alkalmából, 27-én Rákóczinap, szintén megemlékezés és koszorúzás. Május 1, szereplés Debrecenben, 15-én a Sárgacsikó Vendégfogadóban léptünk szinpadra, majd Rákóczi napi műsor a pincesoron. Június 4-én és 28-án egri szereplés. Szeptember 16-17-18. a Görömbölyi Ősz rendezvényen léptünk fel. Októberben meghívást kaptunk a Görömbölyi Református Templom 20 éves évfordulójára, ahol egyházi énekekkel járultunk hozzá a nap színvonalához. November 18. a 20 éves a Görömbölyi Kúltúrális egyesület ünnepi műsorában mutattuk meg tehetségünket. 19-én már Egerben kellett megmutatni mit is tudunk, innen "Arany" mininősítéssel tértünk haza. Koszorúzás és megemlékezés a Sissy szobornál,  majd az Andrásnapi Disznótoros rendezvényén, és a Hejőkeresztúri Idősek Napján szerepeltünk. Karácsonyi Műsorral zártuk az évet.


 

A Sissy szobor koszorúzása.

2012

Január 21. II. Forraltbor és Tepertőnapi fellépés, melyet a szokásos Öregek Napi műsor követ. Nemzeti Ünnepünkön megemlékezés és koszorúzás. Május 19-én meghívást kaptunk az Emődi Majálisra, ezután Rákóczi napi fellépés a görömbölyi pincesoron. Június 2-án a Hejőkeresztúri Öregek Napján és a Martin kertvárosi Juniálison szerepeltünk. A 10. Herédi Dalostalálkozón és a Csanyikban a Lecsó fesztiválon léptünk szinpadra. Augusztus 19-én a II.Tapolcai Hétvége rendezvényén szerepeltünk.

Tapolcán készült a fotó.

Szeptember 20-23, Görömbölyi Ősz, résztvettünk Görömböly újratelepítésének 300. évfordulójának Ünnepi Megnyitóján az Erzsébet emlékkőnél, valamint a Görömbölyi Forgatag szinpadán énekeltünk. Szeptember 22-én Mezőkövesden a II. Országos "Népek tánca, népek zenéje" regionális elődöntöjén vettünk részt, nagy örömünkre bejutottunk a középdöntőbe.

Szeptember 29. A Szikszói Szüreti Mulatságon szórakoztattuk a nézőközönséget.

Október 5-7,  300 ÉVES GÖRÖMBÖLY, JUBILEUMI RENDEZVÉNYSOROZAT és SZÜRETI NAPOK, melynek népdalkörünk is színesítette ünnepi műsorát.

December 1. Fellépés a görömbölyi András napi disznótoros rendezvényen.

December 9-én a Katolikus Egyházközség ( Szirna, Martinkertváros, Görömböly ) meghívásának tettünk elget, az Öregek napi ünnepségen énekeltünk.

 

2013


 Január 19. III. Forraltbor és Tepertőnap Görömbölyön, melyen bordalokkal és nótacsokorral emeltük a jó hangulatot.

 Március 15-ei Istentisztelet és megemlékezés  görömbölyi Református templomban, ahol az alkalomhoz illő egyházi dalokat adtunk elő. Március 17-én a Görömbölyi Művelődési Házban megrendezett március 15-ei Ünnepi műsoron vettünk részt.

Ezután koszorút helyeztünk el az 1848-49-es FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJÁNAK tiszteletére a Lavotta és az Erzsébet királyné utca kereszteződésében található kopjafánál.

Április 26-án résztvettünk a Molnár Ferenc művelődésiházban megrendezett Ezüst fürtök vetélkedőn, melyen első helyezést értünk el. Külön öröm számunkra, hogy Népdalköri tagunk, Jóna László egyéniben első helyezést ért el.

Május 17-én Hejőkeresztúrban Népdalköri Találkozón vettünk részt. Május 25-én a görömbölyi Rákóczi Napon emeltük a szinvonalat műsorunkkal. Augusztus 3-án a Szirmai falunapon szórakoztattuk a közönséget.

Október 4-én  a Görömbölyi Ősz megnyitóján énekeltünk.

Október 5-én, a Petőfi Sándor születésének 190. évfordulójára rendezett Idősek Napi Gáláján vettünk részt, a Művészetek Házában. Október 6-án fáklyás felvonuláson vettünk részt a görörmbölyi kopjafánál.

Október 23-án a görömbölyi Református Templomban vettünk részt az Ünnepi Istentiszteleten, majd a kopjafánál elhelyeztük a kegyelet virágait.

 

November 30-án rendezték meg a görömbölyi András napi Disznótorost, melyen bordalokkal szórakoztattuk a lelkes közönséget.

 

 

 

2014


Január 18-án Görömbölyön rendezték meg a már hagyománnyá vált FORRALT BOR ÉS TEPERTŐNAPOT, melynek megnyitóján szórakoztattuk a közönséget.

 

FEBRUÁR 6-án 35 ÉVES NÉPDALKÖRÜNK!

 

Nagy örömünkre megéltük a népdalkör fennállásának 35. évfordulóját. Igaz, hogy már kevesebben vagyunk, de annál nagyobb örömmel és szeretettel jöttünk össze, hogy méltó képpen ünnepeljünk. Vissza emlékeztünk a kezdetekre és arra, hogy ennyi idő után is vannak még közöttünk alapító tagok. Jó hangulatban, nótázással, beszélgetéssel töltöttünk el egy kellemes  estét.

Ehhez nagyban hozzájárult a görömbölyi Sárga Rendezvények Háza tulajdonosa, József István és kedves felesége, Matildka. Ezúton is köszönjük Nekik!

 ALAPÍTÓ TAGJAINK!

Szunyogh Imréné  Pozsa Sándorné  Máriási Lászlóné

 

A 35 éves népdalkör tagjai

 

Március 20-án a Görömbölyön megrendezett ÖKO-PIAC-on szórakoztattuk a vásárlókat. 

Május 18-án ismét megerendezték a Görömbölyi-Kúltúrpiacot, ahol népdalcsokorral kedveskedtünk a közönségnek.

Május 24-én rendezték meg az V. GÖRÖMBÖLYI KURUC VIGASSÁG-ot, melynek megnyitóján énekeltünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet