MENÜ
GÖRÖMBÖLYI NÉPDALKÖR  

                                                                                                                                                                                                                            

2000

Március 15. Nemzeti Ünnepen fellépés, koszorúzás. Március 30-án kulcs átadással egybekötött Tavasz köszöntő, a felújított Közösségi Ház-ban. Aprilis 1- koncert a Görömbölyi Görög Katolikus templomban, ahol meghivásunkra fellépett a Mözsi Bartók Béla Női Kar. Fellépés a Szociális Otthonban, Ónodon és a Diósgyőri Várban. Július 8-9. kirándulás Sóstó-Nyirbátor és Szentkútra. Fellépés a Csanyikban a mozgáskorlátozottak részére. Szeptember 2. Kishután falunapi fellépés, 15-16 Görömbölyi Ősz. Október 19. Szociális Otthonban szereplés, december 1. Mályi Öregek napi fellépés. Karácsonyi Ünnepség a Közösségi Ház-ban.

 

2001

Január 28. fellépés a Református templomban. Február 8. Öregek Napi műsor, majd fellépés a Nyugdíjasok farsangi mulatságán. Március 15. Nemzeti Ünnepünkön koszorúzás. Június, fellépés a Diósgyőri Várban, a Kossuth szobornál. Június 24 Fűzéri szereplés és Szociális Otthonban éneklés. Augusztus 4-5. Cserépváraljai minősítő, melyen “Arany” minősítést értünk el, szólóénekesünk, Pozsa Sándorné "Ezüst" minősítést ért el egyéni kategóriában. Kirándulás Kács-Noszvaj-Bélapátfalva-Szalajka völgy. Szeptember 14-15-16. a Görömbölyi Ősz rendezvényén fellépés. Októberben fellépés a Bársony János úti és Szentpéteri kapui Szociális Otthonban, énekeltünk a Református Templom felszentelésén. Karácsonyi Koncert.

 

2002

Hangverseny a görömbölyi Görög Katolikus Templomban január 27-én. Február 7. Öregek Napja Közösségi Házban, majd Nyugdíjas farsangi mulatságon énekeltünk. Március 15. Nemzeti Ünnepünkön éneklés és koszorúzás. Aprilis 27-én nyékládházi Nyugdijas Klub meghivásának tettünk eleget, majd májusban a Borsodgeszti Öregek Otthonának felavatásán énekeltünk. Felléptünk a Szociális Otthon által rendezett Majálison. Június 8. Mulass Velünk című nóta műsorban és a Diósgyőri Várban léptünk fel. Július 19-20. Kirándulás Aggtelekre. Ruszin nemzetiségűek ünnepén fellépés. Szeptember 13-15. Görömbölyi Ősz, majd október 9-én Borsodgeszt Őszi Napok rendezvényén szereplés. 21-én és 24-én a Gesztenyés úti Öregek Otthonában és a Bársony János úti Ezüsthíd Otthonban léptünk szinpadra.November 29-30. Bogácsra kirándultunk a népdalkör tagjaival. Karácsonyi Műsor december 14-én a Közösségi Házban és a Gesztenyés úti Öregek Otthonában.

 

2003

Január 25. Görömbölyi Vigadalom, fellépés a Közösségi Házban. 26-án ének a Római Katolikus templomban. Február 6. Öregek Napi fellépés. Március 15. Nemzeti Ünnep, ének és koszorúzás a kopjafánál. Április 25. Fellépés a Vörösmarty Művelődési Házban. Május 15. Szentpéteri kapui Szociális Otthonban. Május 25-én a Rákóczi szobor avatásán kuruc nótákkal léptünk fel. Szeptember 12-13-14. Görömbölyi Ősz. Októberben szereplés a Hejőcsabai Öregek Napján, a Gesztenyés úti Öregek Otthonában és az Ady Művelődési Házban. November 14-én a népkerti Vigadóban mutathattuk meg a tehetségünket. November 15. Koszorúzás és ének a Sissy szobornál. December 8. Fellépés a Tapolcai Napház Szociális Otthon lakói előtt.

 

2004

Január 25.én Okumenikus Istentiszteleten vettünk részt a Görömbölyi Református Gyülekezet meghívására. Február 3. Öregek Napja Görömbölyön, 27-én megünnepeltük a népdalkör 25 éves évfordulóját.

Szereplés a Bársony János úti Szociális Otthonban. Március 15. koszorúzás a kopjafánál. Április 24-én, a Görömbölyi Nótaesten léptünk fel. Majális a Közösségi Ház udvarán, 23-án Rákóczi napon szereplés. Június 6. Pálházán Dalos Találkozó. Július 31-augusztus 1. Tiboldarócon minősítő, ahonnan “Arany” minősitéssel jöttünk haza. Szintén "Arany" fokozatot ért el szóló éenekesünk, Pozsa Sándorné. 20-án Kenyérszentelés. Szeptember 17-18-19. Görömbölyi Ősz rendezvényen bordalokkal szórakoztattuk a közönséget. Résztvettünk a Görömbölyi Egészségnapokon, október 9-én felléptünk a Vasas Művelődési Házban, majd a mésztelepi Szociális Otthonban, 23-án a Görömbölyi Református templomban énekeltünk egyházi énekeket. December 16. Szereplés a Mésztelepi Szoiális Otthon Karácsonyi műsorában.

 

2005

Ha február, akkor Öregek Napja a Közösségi Házban. Március 15 koszorúzás a Kopjafánál. Április 16-án Népdal és nótaest, amelyen a népdalkörünk is fellépett. Júniusban a Rákóczi napon énekeltünk. Szeptember 16-17-18 Görömbölyi Ősz három napos programján szórakoztattuk a közönséget. Erzsébet nap alakalmából koszorúzás és éneklés a Sissy szobornál. Még ebben a hónapban Jótékonysági Koncerten léptünk fel a Görömbölyi Közösségi Házban. Karácsonyi műsor szintén a Közösségi Házban.

 

2006

Február 3. Szinvonalas műsorral szórakoztattuk az idős embereket. Nemzeti Ünnepünkön ének és koszorúzás a kopjafánál. Április végén meghívást kaptunk a Borbarátoktól. Május 13. Dalos Találkozó Görömbölyön, majd szereplés Nyékládházán. Június 23-án Avas Borfesztivál rendezvényen fellépés. Szereplés a Diósgyőri Várban, majd a Fűzéri Népdaltalálkozón vettünk részt júliusban. Szeptemberben a Görömbölyi Ősz színvonalát emeltük műsorunkkal. Október 23-án 50 éves a Református Templom, egyházi énekkel járultunk hozzá a nap színvonalához. November 20 a Sissy szobornál koszorúzás és éneklés. Decemberben Évzáró bulival és Karácsonyi műsorral zártuk az esztendőt.

Ebben az éveben búcsúzott el a népdalkörtől karvezetőnk, Szabó Béláné Marika, aki nagyban hozzájárult a sikereinkhez. Közel 23 évig segített bennünket, tanított, fogta a kezünket és vezetett a siker felfelé ívelő útján. Köszönjük Marika!!!

Szeptemberben köszönthettük új karvezetőnket, Dr. Sándorné Dr. Papp Editet.

 

2007

Január 28. Ökumenikus Istentiszteleten énekeltünk a Református Templomban, majd február első hetén Öregek Napja a Közösségi Házban. Márciusban a Mésztelepi Szociális Otthon idős lakóit szórakoztattuk énekeinkkel. Nemzeti Ünnep és Rákóczi napi megemlékezés. Áprilisban meghívást kaptunk a Nyékládházai Népdal Találkozóra, majd a Szirmai Hősők napján énekeltünk. Szereplés a Felsőzsolcai és a Herédi Népdal Találkozón, ahol nagy sikert értünk el dalainkkal. Szereplés a Gesztenyés úti Szociális Otthon idős lakói előtt. Novemberben Sissy szobornál koszorúzás.. December 17-én a Területi Vidékfejlesztés közgyűlésére kaptunk meghívást, melynek szívesen tettünk eleget. Karácsonyi Műsor a Közösségi Házban.

 

2008

Február 7. Öregek Napi fellépés a Közösségi Házban. Nemzeti Ünnepünk alkalmából koszorúzás és éneklés, majd a II. Rákóczi Ferenc szobránál koszorúzás és megemlékezés. Júniusban fellépés Sajóbábonyban és Felsőzsolcán, valamint a miskolci Szociális Otthon lakói előtt. A Cora áruház meghívásának tettünk eleget júliusban és felléptünk Bogács és Heréd népdalköreinek társaságában. Szeptember 27-én fellépés a felújított Gárdonyi Művelődési Házban. Október 7. A hejőcsabai Öregek Otthonában fellépés, majd egyházi énekekkel a Görömbölyi Református Templomban. November Sissy szobornál koszorúzás és ének. Résztvettünk az Egerben megrendezett Palóc Gálán, ahonnan elhoztuk "Nagydíjat " . Karácsonyi Műsor a görömbölyi Közösségi Házban.

 

2009

Február 5. Öregek Napi dalműsorral kedveskedtünk a résztvevőknek.

30 éves a Görömbölyi Népdalkör. Ez alakalomból ünnepi műsor a Közösségi Házban.

 

 

Nagyon sok szépet és jót adott a népdalkör tagjainak ez a 30 év.

Köszönet ezért Engi Istvánnak, aki sajnos már nem lehet közöttünk, mert  Ő indított el bennünket erre a szép hosszú útra, Ő szerettette meg velünk a sok szép magyar népdalt. Nagyon kitartóak voltunk és így nagyon sok örömet hozott az éneklés az életünkbe. Sok sikeres szereplésünk volt a 30 év alatt, volt időszak, amikor kéthetente szerepeltünk éveken keresztül. Bejártuk az egész országot. Bronz minősítéssel kezdtük, majd ezüst-arany minősítést szereztünk az országos minősítéseken.

Köszönet ezért tanárainknak, főként Szabó Béláné Marikának, mert közel 23 évig tanított bennünket, fogta a kezünket, s még betegen is vezetett a sikeres úton előre.

Köszönet Dr. Sándorné Dr. Papp Editkének, aki három éve van velünk és szakmailag sokat tett a népdalkör fejlődéséért. Köszönet Borkúti Lászlónak és feleségének Marikának a sok szép út és program megszervezéséért. Köszönet azoknak akik eddig szponzoráltak bennünket, mert szüksége van a népdalkörnek az anyagi segítségre ahhoz, hogy továbbra is működni tudjunk. Köszönjük mindenkinek!

Reméljük még sokáig tudjuk őrizni ezt a szép hagyományt és át tudjuk adni a fiataloknak a népdal szeretetét.

Sok Boldogságot és hosszú életet kívánunk szeretettel mindenkinek a Népdalkör minden tagja nevében!

Máriási Lászlóné, Pozsa Sándorné,  Szunyogh Imréné, Kocsis József és Kocsis Józsefné a Görömbölyi Népdalkör alapító tagjai

 

 

Március 15. koszorúrás a Nemzeti Ünnepünkön. Június 7. Eger Területi Minőstítő, ahonnan "Kiváló" minősítéssel tértünk haza. Fellépés Hejőkeresztúrba a Falunapon, 27-én Görömbölyi Népdalköri találkozó, vendégeink :Heréd, Szirma, Sajóbábony és Tard népdalkörei. Júliusban Fellépés a Cora áruház meghívására, 18-án a VIII. Herédi napokon mutathattuk meg énektudásunkat. Augusztus 1. Mezőkövesden, 15-én Hejőbábán, 29-én a Diósgyőri Várban szórakoztattuk dalainkkal a közönséget. Szeptemberben a Görömbölyi Ősz rendezvényen léptünk szinpadra. November 8, III. Dalos találkozó Szirmán, 21-én "Arany" minősítéssel tértünk haza Egerből. Koszorúzás a Sissy szobornál.

November 13-án megkaptuk a MISKOLCI GYÉMÁNTOK díjat. Minden évben ajánlások alapján ítélik oda. A Népdalkörünk a hagyományok ápolásával, megtartásával és /reméljük/ tehetségünkkel érdemeltük ki ezt a díjat.

A díjat karvezetőnk Dr. Sándorné Dr. Papp Edit vette át.

 

Karácsonyi Ünneppel zártuk az évet a Görömbölyi Közösségi Házban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                  

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet